Sammenlign og vejledning

Vi tilbyder en gratis sammenlignings service, som en uafhængig formidler af a kasse, mobilabonnementer, bredbånd og kasino bonus. Vi tager ikke ansvar for fejl og/eller ukorrekte informationer, som bliver oplyst på denne hjemmeside. Hvis oplysningerne på Melly.dk og relevant information på samarbejdspartnernes hjemmesider ikke stemmer overens, bør brugerne tage udgangspunkt i informationen hos udbyderne.

Sammenlign a-kasse og fagforening

Hvad er en a-kasse?

En A-kasse står for arbejdsløshedskasse og er en organisation, der tilbyder forsikring mod arbejdsløshed og administrerer offentlige love og regler på området. De fleste a kasser er forbundet med en eller flere tilsvarende fagforeninger. 

A kasserne opstod for mere end 100 år siden, hvor folk sluttede sig sammen og betale et fast månedligt beløb til en fælles kasse, hvor pengene skulle gå til de medlemmer, hvor uheldet var ude og de blev arbejdsløse. Så altså lidt ligesom en forsikring for at have penge hver måned, trods du bliver arbejdsløs. 

I dagens danmark er a kasserne statsstøttede organisationer, der udover at udbetale dagpenge varetager andre opgaver og generelt spiller en større rolle i forhold til at hjælpe flere ledige i job. Der findes i dag omkring 30 danske a-kasser, der alle er godkendt af staten og dermed kan udbetale dagpenge.

%

Af arbejdsmarkedet

Professionals

Languages

Words Translated

Hvad er en fagforening?

Ideén om en fagforening blev til for at skabe de bedste vilkår for den ansatte medarbejder. Den ansattes interesse er ofte forbundet med løn, uddannelse og arbejdsforhold på den pågældende arbejdsplads. Inden for disse områder kommer fagforeningen dig til gode ved at skabe de mest optimale forhold for de ansatte medarbejdere. Det er meget almindeligt at fagforeninger agerer inden en bestemt branche og det kan derfor være en god idé at se hvilke fagforeninger, der at vælge mellem.  

Der findes fagforeninger, som samtidig tilbyder a kasse under ét, til en samlet lavere pris. Skulle du havne i en situation, hvor du mener din arbejdsgiver ikke overholder de gældende regler eller krav vedrørende din ansættelse, kan du via din fagforenig få juridisk bistand og rådgivning eksempelvis i forbindelse med fratrædelse eller en ansættelse og kontrakter. Samtidig tilbyder mange fagforeninger kurser og rådgivning til videreudvikling indenfor dit erhvervsområde.

Få dagpenge frem for kontanthjælp

Er du medlem af en a-kasse, har du ret til at modtage dagpenge, hvis du bliver arbejdsløs. På den måde mister du ikke din indtægt og du modtager en højere støtte med dagpenge end kontanthjælp. 

Det er nemt og hurtigt at melde sig ind i en a-kasse online.

Vejledning, hjælp og støtte til jobsøgning

Du kan altid modtage personlig vejledning hos din a-kasse. Så hvad enten du har brug for hjælp til din jobsøgning, har spørgsmål vedrørende dit CV eller søger støtte til en finde en efteruddannelse, sidder a-kassen klar til at hjælpe dig. 

Modtag dagpenge også hvis du er nyuddannet

Det tager normalt tid inden du finder et job når du er nyuddannet. Derfor er det en god idé at melde sig ind i en a-kasse, så du ikke står uden indtægt overhovedet når du bliver færdiguddannet.